Technologie

Techniek is één van de grote factoren bij SEO. Met techniek wordt voornamelijk de code van een website bedoeld. Iedere website beschikt namelijk over een HTML-code, die de volledige design maakt voor een website. HTML-code is niet enkel belangrijk voor design maar ook voor een structuur op je website. Voor zoekmachines zoals Google is structuur in een website zeer belangrijk. Google stelt namelijk diverse eisen aan deze code, voordat een website goed scoort in de zoekresultaten. (050media, 2017)

Een website moet dus gemakkelijk crawlbaar zijn voor zoekmachines. “Crawlen is het verkennen van websites door zoekmachinesoftware (bots) om de inhoud van sites te indexeren. Als een website niet goed gecrawld kan worden heeft dit grote gevolgen voor de vindbaarheid van de site.” (Vindkracht 9, 2017)

1.1.1         URL-building

Een goede URL-structuur is heel belangrijk om hoger te ranken in zoekmachines. “URL staat voor Uniform Resource Locator. Een URL is eigenlijk het volledige adres dat je in de balk ziet staan als je je op een webpagina bevindt. Bijvoorbeeld: https://leadplan.be/inbound-marketing. De URL kan naar diverse zaken verwijzen, zoals een HTML-pagina, een stylesheet, een video of bijvoorbeeld een afbeelding.” (Redactie ova.nl, 2016)

Google houdt rekening met websites die gebruik maken van een hiërarchische structuur. Je URL is dan ook één van de belangrijkste SEO-onderdelen. URL’s met getallen en vreemde tekens scoren lager en is onbetrouwbaar voor de bezoeker.

Met onderstaande tips kan je een betere URL-structuur opbouwen voor je website:

  • Maak gebruik van koppeltekens
  • Zorg voor een logische opbouw
  • Gebruik maximaal 3 directories (Een directory is een gerubriceerd overzicht van websites, al dan niet voorzien van een uitgebreidere omschrijving.)
  • Maak een zo kort mogelijke URL-lengte
  • Voeg je zoekwoorden toe aan je URL, maar overdrijf hier niet in.

(Redactie ova.nl, 2016)

scale readability url

In onderstaande hiërarchie kan je de URL-structuur van leadplan.be vinden.

url structuur